De Zaak Nu

Concordia

Langestraat 56
7500 AK Enschede

www.concordia.nl

Concordia Film | Theater | Beeldende Kunst laat jong en oud, kenners en leken, vaste gasten en toevallige voorbijgangers op een aangename manier genieten van hedendaagse film, theater en beeldende kunst. Met dit multidisciplinaire professionele kunstenaanbod is Concordia stevig geworteld in Enschede en omgeving. Ons doel is kunst dichtbij de mensen te brengen. Dat doen in de levendige uitgaansomgeving van de binnenstad.

Nieuw en vernieuwend Publiek kan bij Concordia terecht voor spraakmakende (inter)nationale topfilms, theatervoorstellingen van opkomend talent en bekende makers, muziektheater en mini-opera, betoverend jeugdtheater en exposities in verschillende beeldende kunst-disciplines; van regionale tot internationale kunstenaars. In haar programmering richt Concordia zich met name op nieuw aanbod dat (nog) niet tot de gevestigde orde behoort, dat aandacht heeft voor actuele thematiek of vernieuwende vormen. Dit stimuleert de ontwikkeling van de kunsten op zowel lokaal als landelijk niveau. Concordia bekleedt in het Enschedese en Oost-Nederlandse kunstenveld hiermee een bijzondere positie en draagt zo bij aan de profilering van Enschede als kunststad.

Onvergetelijke kunst Met een dynamisch programma verleidt Concordia haar gasten kunst deel te laten uitmaken van hun dagelijks bestaan. Door daarnaast regelmatig film, theater en expositie met elkaar te vermengen, ontstaan bij Concordia multidisciplinaire activiteiten die culturele alleseters verrassen met een onvergetelijke ervaring. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat kunstminnend publiek zich niet meer in hokjes laat classificeren en juist op zoek is naar variatie in hun kunstconsumptie, oftewel de 'festivalbeleving'.

Actief Ons streven is iedereen, bewust of onbewust, in contact te brengen met kunst. Hiertoe ontwikkelen wij projecten die film, theater en beeldende kunst op een onconventionele manier en in een niet-traditionele context dichtbij de mensen brengen. Publiek kan actief deelnemen aan educatieve activiteiten wat het begrip voor de kunsten vergroot. Om kinderen en jongeren de liefde voor de kunsten bij te brengen heeft Concordia een uitgebreid jeugdaanbod op het gebied van film, theater en expositie. Naast het programmatische aanbod biedt Concordia ook kunst aan in de kadowinkel en de kunstverhuur.

Waardevol Concordia is ervan overtuigd dat kunst een toegevoegde waarde heeft in het leven die iedereen zou moeten kunnen ervaren. Want kunst is voor iedereen.