De Zaak Nu

MAMA

Witte de Withstraat 29-31
3012 BL Rotterdam

www.showroommama.nl/

MAMA is een project van Stichting Public Art Squad en is gevestigd in Rotterdam. MAMA is een platform voor visuele cultuur op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur en een thuisbasis voor de jongste generatie beeldmakers, kunstenaars en publiek tussen de 16-26 jaar. MAMA maakt tentoonstellingen, boeken en tijdschriften, organiseert performances en events, presenteert en vertegenwoordigt jonge kunstenaars in binnen- en buitenland en maakt deel uit van een internationaal netwerk van gelijkgezinde organisaties.

Naast het programmeren van tentoonstellingen in haar eigen showroom op Rotterdams culturele as, de Witte de Withstraat, organiseert MAMA projecten op locatie – in Rotterdam en ver daarbuiten. MAMA heeft een rijk programma met educatieve en additionele projecten. Verder doet MAMA onderzoek en ontwikkelt nieuwe manieren om via kunst en cultuur een breed publiek te bereiken.

Rookies De Rookies zijn MAMA's vrijwilligers. Het Rookies traject betrekt de groep jonge vrijwilligers bij MAMA's activiteiten. Met behulp van de staf en externe professionals doen zij werkervaring op in het culturele werkveld.