De Zaak Nu

Noordkaap

Spuiplein 3
3311 GS Dordrecht

www.noordkaap.org/

Noordkaap onderzoekt vraagstukken uit de samenleving en maakt (inter)nationaal geëngageerde programma’s. Noordkaap ontwikkelt en toont kwalitatief hoogwaardige actuele kunst en maakt gebruik van presentatievormen die dicht op de huid van de samenleving zitten. Je vindt ons binnen de reguliere kanalen van de kunstwereld en op onverwachte locaties in de stedelijke omgeving.

EU Tour In 2011 en 2012 reist NK met een groeiende tentoonstelling door Europa; München, Istanbul, Keulen, Budapest, Lissabon en Dordrecht. Op locatie maken Nederlandse, internationale en lokale kunstenaars nieuw werk en realiseren interventies in de openbare ruimte. De tour onderzoekt de opkomst van het Populisme. Tussendoor keert Noordkaap telkens terug naar haar thuisstad Dordrecht. Daar is de stichting actief met een serie educatieve workshops. Jongeren worden actief bij het programma betrokken en reageren vanuit hun eigen beleving op kunstprojecten die elders in Europa ontwikkeld werden.

In 2013 opent Noordkaap een satellietruimte in Keulen. Een oproep voor deelname aan de Kulturele Botschaft wordt binnenkort verspreid aan onze Nederlandse collega's.