De Zaak Nu

Pictura Tekengenootschap

Voorstraat 190-192
3311ES Dordrecht

www.pictura.nl/

Een eigentijdse kunstinstelling. Een ontmoetingsplek voor een breed in kunst geïnteresseerd pubiek. Een podium voor (experimentele) cross-over projecten tussen beeldende kunst, muziek, dans en andere kunstdisciplines. Een plaats voor debat over kunst, cultuur en maatschappij.

Heden ten dage telt PICTURA circa 140 werkende en 120 kunstlievende leden en worden er in het pand aan de Voorstraat diverse tentoonstellingen en andere culturele activiteiten georganiseerd. In de drie zalen openen maandelijks gelijktijdig nieuwe exposities: hiervoor worden kunstenaars uitgenodigd of PICTURAleden doen een voorstel om hun eigen werk te laten zien. Een jaarlijks terugkerend element is de Salon waarbij de werkende leden van PICTURA ieder één werk aanleveren, wat een mooie dwarsdoorsnede van het ledenbestand laat zien; maar ook de tentoonstelling gewijd aan jong afgestudeerden is inmiddels een traditie geworden. Wie PICTURA bezoekt kan rekenen op spraakmakende, vernieuwende tentoonstellingen met dwarsverbanden tussen verschillende kunstdisciplines en waarbij alle ruimte is voor discussie.

PICTURA kent ook een gezellige sociëteit, waar regelmatig borrels worden georganiseerd. Ook kun je tijdens de openingstijden altijd binnenlopen voor een drankje en gezelligheid. PICTURA staat voor iedereen open en is een bruisende instelling.