De Zaak Nu

Trendbeheer

Postbus 1032
3000 BA Rotterdam

trendbeheer.com/

Trendbeheer is oktober 2005 opgezet door een groep kunstenaars om berichtgeving over kunst en beeldcultuur een nieuwe impuls te geven: van onderaf, vanuit de eigen beroepspraktijk. De mogelijkheid om op internet direct verslag te doen is gebruikt om nieuwe publieksgroepen te bereiken en te binden en om aanvullend op de traditionele media (kranten, kunsttijdschriften) reclame te maken voor beeldende kunst in de meest algemene zin van het woord.

Trendbeheer is een kunstenaarsinitiatief nieuwe stijl. Niet in een pand een gezamenlijke broedplaats met ateliers en programmering, maar als een virtueel kunstenaarsinitiatief in de vorm van een breed en divers netwerk.

Trendbeheer is boven alles internettijdschrift: beeldverslagen, eigen reportages en verwijzingen naar al het nieuws op het gebied van kunst en beeldcultuur: 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Met het internettijdschrift Trendbeheer als zichtbare basis is een breed netwerk van kunstliefhebbers en kunstprofessionals ontstaan. Vanuit en met dat groeiende en meanderende netwerk van kunstenaars worden meerdere keren per jaar tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Naast de verslagleggende en enthousiasmerende functie zoekt Trendbeheer naar synergie tussen online activiteiten en tentoonstellingen.

Trendbeheer is meer dan alleen een internettijdschrift, meer dan alleen een kunstenaarsinitiatief en meer dan alleen een netwerk: een doorlopend experiment in verslagleggen, tentoonstellen, en samenbrengen met als achterliggende drijfveer het reclame maken voor beeldende kunst in het algemeen - en voor de participanten in het bijzonder.