De Zaak Nu

De Zaak Nu Nieuws

De Appel arts centre wint Amsterdam prijs voor de kunst 2013!

30 augustus 2013

De Zaak Nu feliciteert De Appel arts centre, en Ann Demeester in het bijzonder, voor het winnen van de AFK Amsterdamprijs voor de kunst 2013. 

"De Appel arts centre is een instituut dat zich toelegt op het ervaren en het reflecteren van actuele beeldende kunst. Het wil bovendien jonge en onbekende jonge kunstenaars tonen en onder de aandacht brengen van een breed publiek. Ann Demeester is als directeur van het centrum zeer zichtbaar en heeft de Appel met haar onvermoeibare inzet en inhoudelijke keuzes stevig op de Amsterdamse kaart gezet. De Appel verdient deze prijs vanwege de continu moedige, kwalitatief sterke en trendsettende exposities. Cutting edge is bij Ann Demeester in goede handen. Zij is bovendien sterk aanwezig in het nationale en internationale debat over beeldende kunst en is niet bang daarover bij Pauw & Witteman met toen nog staatssecretaris Zijlstra in discussie te gaan. De opening van het nieuwe –permanente – gebouw van de Appel aan de Prins Hendrikkade heeft de positie van de Appel verder onderstreept en vormde de aanleiding om in eigen huis eveneens goed ondernemerschap te tonen." Zie ook verder het uitgebreide juryrapport