De Zaak Nu

De Zaak Nu Nieuws

Cultuur in Beeld 2013 congres
Hoe sponsor je experiment?

Door De Zaak Nu | 25 november 2013

Op maandag 25 november a.s. organiseert het ministerie OCW van 10:00 - 17:00 uur de conferentie Cultuur in Beeld 2013 in DeFabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht. De Zaak Nu organiseert tijdens de conferntie de sessie Hoe sponsor je experiment? Deze sessie vindt plaats van 13:30 - 14:30 uur in Kalvermelk 2b.

 

Sprekers: Maria Hlavajova, BAK basis voor actuele kunst, Utrecht, Gwen Neumann, Outset Netherlands, Monika Kackovic, Business School - Universiteit van Amsterdam.

 

In 2012 heeft Jennifer Steetskamp (bureau précaire) in opdracht van De Zaak Nu het onderzoek uitgevoerd dat zich richt op de ontwikkeling van strategieën die de Nederlandse Presentatie-Instellingen in staat moeten stellen om op de politieke en economische verschuivingen van de laatste jaren te reageren.

Dit onderzoek is uitgemond in de rapportage Een zaak van verandering met ‘best practice’-voorbeelden om tot alternatieve of betere financieringsmogelijkheden voor kleinere kunstinstellingen te komen. Een van de vragen die naar voren kwam en die De Zaak Nu d.m.v. een workshop tijdens het Cultuur in Beeld 2013  congres centraal wil stellen is: ‘ Hoe ontwikkel je een werkzame strategie om duurzame sponsorrelaties te ontwikkelen van programma’s / organisaties die kritisch zijn, weinig zichtbaar, kleinschalig, soms perifeer, experimenteel?’

Voor verdere informatie zie: http://www.cultuurinbeeld.com/programma/