De Zaak Nu

De Zaak Nu Nieuws

Uitgangspunten Cultuurbeleid 2021 - 2024 - Reactie De Zaak Nu

Door De Zaak Nu | 16 juni 2019

Op 11 juni jl. presenteerde minister Van Engelshoven de Uitgangspunten Cultuurbeleid 2021-2024 in Tilburg. Hieronder tref je verdere informatie over de Uitgangspuntenbrief.
De Zaak Nu is verheugd te lezen dat de minister ruimte biedt voor de presentatie-instellingen in de BIS, daar extra gelden voor vrij maakt en daarmee de positie van beeldende kunst en deze kunstinstituten de noodzakelijke versteviging te geven in de BIS. Het loslaten van de eigen inkomstennorm vermindert tevens de lastendruk voor deze instellingen.Het bestuur heeft echter ook zorgen die wij middels bijgaande brief met de minister, de Raad voor Cultuur en de Cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer hebben gedeeld.
Op 20 juni a.s. vinden in de Tweede Kamer een aantal Rondetafelbijeenkomsten plaats, voorafgaande aan het Cultuurdebat over de Uitgangspuntenbrief. Dit debat vindt plaats op 27 juni a.s. vanaf 10u. Via deze link tref je verdere informatie aan over het debat en via deze link kan je het debat op 27 juni a.s. live volgen.

Download Uitgangspunten Cultuurbeleid 2021 - 2024 - Reactie De Zaak Nu